Oplichter Eric Goven opnieuw in de cel
Gewezen bankier Eric Goven, die KBC-klanten voor bijna 20 miljoen euro oplichtte, zit toch opnieuw in de gevangenis. De Leuvense rechter veroordeelde Goven in maart tot 5 jaar cel, maar de gewezen oplichter hoopte die straf onder elektronisch toezicht te kunnen uitzitten.
Dat schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure donderdag.

Parketwoordvoerder Patrick Vits bevestigde woensdag dat Eric Goven sinds maandag opnieuw in de Leuvense gevangenis zit.

Eigenlijk had de gewezen bankier zich al midden juni in Leuven-Centraal moeten melden. De dienst Strafuitvoering gaf hem echter een maand uitstel 'om familiale redenen'.

De ex-bankier slaagde er dertien jaar lang in om zijn klanten te belazeren en kon uiteindelijk zo'n twintig miljoen euro achterover drukken. De fraude kwam aan het licht in 1999 en dat betekende meteen het einde van een sprookje dat gekleurd werd door een decadente levensstijl, onder meer in belastingparadijs Monaco. Goven werd na een korte vlucht opgepakt in Bordeaux.

Goven werd in maart voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan een derde met uitstel. Het was lange tijd onduidelijk of hij die straf weldegelijk zou moeten uitzitten. Zo was er eerst sprake dat hij met een electronische enkelband zijn straf thuis zou mogen uitzitten.