Club Brugge heeft gisteren zijn eerste wedstrijd in Cannes met 2-3 gewonnen van de lokale derdeklasser. Een paar honderd toeschouwers - onder wie Vlaamse vakantiegangers als Marc Uytterhoeven en Carl Huybrechts - zagen Djokic de winnende treffer scoren in de blessuretijd.
In de hete avondzon domineerde Club zonder veel kansen af te dwingen. Jacky Mathijssen opteerde voor een 4-4-2 met Salou en de hardwerkende Balaban in de spits. Simaeys en Blondel waren niet fit.

Achterin kon het centrale duo Alcaraz-Kucera bekoren, aanvallend kwam er vooral vanop de flanken weinig gevaar. Club moest een counterdoelpunt van Cannes slikken voor het zelf tot scoren kwam. Salou kapte zich mooi vrij en schoot vanop de rand van de zestien binnen. Even voor de rust kopte Clement Club Brugge op voorsprong.

In de tweede helft benutte Daerden (ingevallen voor Leko) beter de ruimte op links. Nadat hij foutief werd afgestopt even buiten het strafschopgebied, krulde Balaban een vrijetrap op de lat. Maar ook Cannes trof het doelhout en maakte nog gelijk. De ingevallen Djokic legde diep in de blessuretijd de eindcijfers vast.

Vanavond (19.30 uur) speelt Club tegen Rennes. (bla)