De Japanse overheid wil de kerncentrale van Kashiwazaki-Kariwa, die beschadigd werd door een zware aardbeving, een jaar sluiten. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei.
Tijdens de sluiting wil men de veiligheid in de centrale onderzoeken. De aardbeving die Japan maandag trof had een kracht van 6.8 op de schaal van Richter en veroorzaakte een vijftigtal storingen, waaronder een radioactief lek en een brand.

Als blijkt dat de structuur van de centrale, de grootste ter wereld, versterkt moet worden, dan is het niet uitgesloten dat de installaties langer dan een jaar buiten gebruik gesteld worden. Zo schrijft Nikkei.

Tepco, de eigenaar van de kerncentrale die Tokio van stroom voorziet, heeft al aan zijn concurrenten gevraagd tegemoet te komen aan de grote vraag naar elektriciteit in Tokio tijdens de zomermaanden.

Tepco gaf woensdag toe dat centrale niet was opgewassen tegen de kracht van de aardbeving. Bij de aardbeving kwamen tien mensen om het leven en vielen meer dan duizend gewonden. Meer dan tweeduizend gebouwen werden vernield of raakten beschadigd.