De Luikse politie heeft gisteren een broer van een van de gedetineerden die aan een overdosis overleed in de gevangenis van Lantin opgepakt. De 49-jarige Giovanni S. kocht de heroïne in Luik en smokkelde die zaterdag de cel van zijn broer Victorio in. De politie heeft alle Luikse ziekenhuizen gewaarschuwd over de sterke dosis heroïne die in de stad circuleert. Dat schrijft Le Soir.
De broer verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Hij bekende dat hij de drugs kocht in Luik en de gevangenis in smokkelde op vraag van zijn broer. Giovanni S. is volgens Le Soir zelf geen drugsgebruiker.

De politie is op zoek naar de verkoper van de heroïne en heeft ook alle ziekenhuizen in de Luikse streek gealarmeerd omdat de heroïne die circuleert gevaarlijk zou zijn. Volgens het toxicologisch onderzoek zou een andere gedetineerde, Ahmed Lalèche, overleden zijn door de injectie van een dosis pure heroïne.

Nog volgens de Franstalige krant en de kranten van de groep Sud Presse hebben de cipiers van Lantin een stakingsaanzegging ingediend omdat Farid Bamouhammad, beter bekend als ‘Farid Le Fou’, opnieuw een cipier zou hebben aangevallen.