Spectaculaire stijging overvallen tankstations
Het aantal overvallen op en diefstallen in tankstations is vorig jaar met bijna 70 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Belgische Petroleumfederatie.
De sector noemt de stijging verontrustend en vraagt de nieuwe minister van Justitie om harde maatregelen. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg . Ondanks de forse investeringen in veiligheids- en bewakingssystemen, neemt de criminaliteit in en rond tankstations spectaculair toe. Nu al krijgt een tankstation op de tien te maken met een of andere vorm van criminaliteit. Vorig jaar waren tankstations het doelwit van veertig gewapende overvallen, 82 diefstallen en 75 pogingen tot diefstal, in totaal goed voor 197 zware misdrijven. In 2005 waren er dat 118.

‘Het lijkt erop dat de criminaliteit zich opnieuw heeft verlegd naar de petroleumsector’, zegt Gaetan Van de Werve, de secretaris-generaal van de Petroleumfederatie.

De federatie benadrukt dat de situatie in werkelijkheid nog zorgwekkender is. ‘De cijfers houden geen rekening met brandstofdieven, de mensen die tanken en vervolgens doorrijden. Want dat is ook diefstal. En door de hogere brandstofprijzen is dat aantal aanzienlijk gestegen’, aldus Van de Werve.