Ontslagen Franse weblogster klaagt werkgever aan
Foto: rr
BRUSSEL - Een Britse secretaresse heeft haar Franse werkgever aangeklaagd omdat ze ontslagen is omwille van haar weblog. Via haar dagboek op internet zou ze zich schuldig gemaakt hebben aan ,,wangedrag''.
De 33-jarige Catherine begon twee jaar geleden met haar weblog, waarin ze onder het pseudoniem 'Petite Anglaise' over haar werk, relaties en belevenissen als alleenstaande moeder schreef. Dinsdag werd ze bij haar baas geroepen die haar vertelde dat ze onmiddellijk kon vertrekken, omdat ze het bedrijf in diskrediet gebracht zou hebben via haar weblog.

Date

'Petite Anglaise' bestrijdt dit door te schrijven dat ze de naam van haar werkgever, accountantskantoor Dixon Wilson, nergens genoemd heeft. Haar werkgever stelt ook dat ze gelogen heeft over de reden voor twee vrije middagen. Catherine had aangegeven dat er problemen waren met de oppas, terwijl ze volgens haar weblog een date had die middagen.

Verder had haar werkgever er bezwaar tegen dat ze haar weblog bijwerkte tijdens haar werkuren. Ze brengt daar tegenin dat anderen tijdens rustige uren een boek lezen.

Jaarsalarissen

Catherine gaf op haar weblog wel meerdere malen aan dat ze bang was dat ze ontslagen zou worden vanwege haar digitale dagboek. Ze was zich er daarom dus wel van bewust dat ze niet te duidelijk naar haar werkgever moest verwijzen.

De rechtszaak die Catherine is begonnen tegen Dixon Wilson zal afgehandeld worden door een rechtbank die is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Haar advocaat heeft een eis van twee jaarsalarissen neergelegd als ontslagvergoeding. Van de werkgever was niemand beschikbaar die commentaar kon geven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in