Broer Helmut Lotti op Vlaams Belang-feest
Foto: Gbr
BRUSSEL - Een maand voor de 0110-concerten organiseert Vlaams Belang het partijfeest 24 uur van Vlaams Belang in Antwerpen. Volgens de krant De Morgen heeft de partij ondermeer Salim Seghers, Wim Ravell, Frank Galan, Vanessa Chinitor, Danny Fabry, Frank Valentino en Kurt Lotigiers kunnen strikken voor het partijfeest.
Kurt Lotigiers is de minder succesvolle broer van Helmut Lotti, die zal deelnemen aan de 0110-concerten. In een open brief trok Vlaams Belangkamerlid Francis Van den Eynde begin juli van leer tegen de Gentse zanger Helmut Lotti.

Van den Eynde vond de deelname van Lotti aan het festival voor verdraagzaamheid en tegen racisme op 1 oktober een provocatie van een miljoen Vlamingen. Hij toonde zich ook verbaasd dat net Helmut Lotti met zijn Vlaams-nationaal verleden aan het concert deelneemt.

De partij klopte aan bij het artiestenbureau Artists4all en boekte een tiental groepen voor een bedrag van zowat 6000 euro. De bekendste namen zijn Frank Galan, voormalig Eurivisiesongfestivalkandidate Vanessa Chinitor, Salim Seghers en Danny Fabry. Ook Bandit, Nic Caan, Wim Ravell, Elke Taelman en Frank Valentino treden op.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in