VIDEO: Rally van Ieper zit er na één bocht op voor Duval
Foto: belga
De 45e editie van de Belgium Ypres Rally, de vijfde wedstrijd in de Intercontinental Rally Challenge (IRC) en de vierde wedstrijd in het Belgisch kampioenschap, was voor François Duval bijzonder snel afgelopen.
Duval, één van de kandidaten voor de eindzege, ging al in de eerste bocht van de eerste klassementsproef met zijn Skoda Fabia Super 2000 van de baan. Toen bleek dat er een wiel was afgebroken, was de opgave onvermijdelijk. Burgemeester van Mesen, Sandy Evrard, en zijn zoontje Thomas waren getuigen op de eerste rij. Zij filmden de ongelukkige start van Duval.

'Ik kreeg de raad om te starten met harde banden", zei Duval over zijn crash. 'Dat was blijkbaar een slechte keuze, want ik kreeg geen temperatuur in de banden met het gevolg dat de wagen onderstuurde en over de neus in een weide terecht kwam. Ik raakte twee paaltjes waardoor de wagen teveel beschadigd raakte om verder te rijden. We proberen de wagen te herstellen om zaterdag opnieuw te kunnen rijden. Het is jammer dat zoiets gebeurt maar dat behoort tot de risico's van autosport. Ik ben niet de eerste en zal ook niet de laatste rijder zijn die in de eerste bocht van de baan gaat.'