Boskamp en Dender uit elkaar
Foto: photo news
Johan Boskamp is niet langer trainer van voetbalclub Dender. Dat bevestigde de club. Het contract van de Nederlander met de fusieclub werd dinsdag in onderling overleg ontbonden.
Boskamp had, na het thuisverlies tegen Charleroi, zondag een lichte uitlooptraining gepland. Op hetzelfde moment organiseerde Asselman echter een nabespreking van de wedstrijd waarbij hij enkele spelers zwaar aanpakte.

Boskamp vond dat zijn assistent zich hiermee te fel profileerde en ging door het lint. Voorzitter De Doncker vroeg de coach nadrukkelijk om de vete met Asselman te begraven, maar dat lukte niet.

Boskamp, die sinds eind november 2007 aan het roer stond bij Dender, leefde al een tijdje in onmin met zijn assistent Patrick Asselman. Na deze nieuwe aanvaring was de maat vol voor de clubdirectie.

Asselman zal de club in de eindronde leiden. Daarin strijdt Dender met Roeselare, Lierse en Antwerp om het behoud in of de promotie naar eerste klasse. Zondag speelt de fusieclub zijn eerste wedstrijd in de eindronde. Tegenstander in het Florent Beeckmanstadion wordt Lierse.

"Waar bleek dat de verhoudingen binnen de technische staf onhoudbaar waren en met de nacompetitie in het vooruitzicht, drong zich een oplossing op", verduidelijkte Dender in de vooravond op de clubwebsite. "Met het oog op de continuïteit werd Patrick Asselman als trainer ad interim aangesteld en dit voor de duur van de nacompetitie. Teneinde de nodige sereniteit te bewaren in deze cruciale fase zal de club geen verdere communicatie doen omtrent deze gebeurtenissen", klonk het.

Asselman

De 60-jarige Boskamp was in België al trainer van onder andere Lierse, Beveren, Kortrijk, Anderlecht, AA Gent, Racing Genk en Standard. Hij stond ook aan het hoofd van de nationale elftallen van Georgië en Koeweit en coachte ook het Engelse Stoke City en Al Wasl uit de Verenigde Arabische Emiraten. 'Bossie' werd met Anderlecht drie keer landskampioen (1993, 1994 en 1995) en won één keer de Beker van België met de Brusselse club (1994). In 2000 pakte hij ook met Racing Genk de Belgische Beker. br>
Trainerswals in eerste klasse 2008-2009

21 augustus: Philippe Saint-Jean is niet langer trainer van Bergen. Hij houdt het al na amper één competitiespeeldag om medische redenen voor bekeken en wordt vervangen door assistent-coach Thierry Pister.
- 26 oktober: Dirk Geeraerd wordt ontslagen door Roeselare. Assistent-coach Nico Vanderdonck neemt voorlopig zijn taken over.
- 29 oktober 2008: De 45-jarige Dennis van Wijk keert terug als coach van Roeselare, waar hij al in dienst was tussen 2003 en 2006. De Nederlander bereikte een akkoord voor tweeënhalf seizoen.
- 13 november 2008: Harm Van Veldhoven stapt in onderlinge overeenstemming op bij Germinal Beerschot.
- 14 november 2008: Aimé Anthuenis wordt een dag na het ontslag van Harm Van Veldhoven aangesteld als nieuwe trainer van Germinal Beerschot.
- 4 december 2008: Thierry Pister wordt na de veertiende speeldag ontslagen bij Bergen. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Christophe Dessy, hoofd jeugdopleidingen.
- 10 december 2008: Assistent Patrick Asselman neemt het voorlopig over van hoofdcoach Johan Boskamp. Boskamp is na een knieoperatie enkele maanden buiten strijd.
- 15 december 2008: John Collins is de nieuwe trainer van Sporting Carleroi. De 40-jarige Schot volgt Thierry Siquet op.
- 29 januari 2009: Johan Boskamp is opnieuw hoofdcoach van Dender.
- 5 maart 2009: Ronny Van Geneugden is niet langer trainer van Racing Genk. De 40-jarige Limburger zet zelf een stap opzij. Hij wordt opgevolgd door zijn assistenten Pierre Denier en Hans Visser.
- 27 maart: Club Brugge gaat na dit seizoen niet door met coach Jacky Mathijssen. Mathijssen doet het eizoen nog uit, maar mag daarna naar een andere job op zoek. Hij had nog een contract tot juni 2010.
- 29 maart 2009: Hein Vanhaezebrouck wordt de nieuwe trainer van Racing Genk. De 45-jarige ex-speler van onder andere Lokeren en Harelbeke is momenteel nog coach van KV Kortrijk, maar start meteen na het einde van dit seizoen bij Genk. Hij volgt Ronny Van Geneugden op.
- 31 maart 2009: George Leekens verlaat Sporting Lokeren en gaat in Saoedi-Arabië bij Al Hilal Riyad aan de slag. Assistenten Freddy Heirman en Wlodek Lubanski nemen de taak van Leekens over.
- 6 april 2009: De 36-jarige Serviër Aleksandar Jankovic volgt Georges Leekens op bij Lokeren.
- 7 april 2009: De Nederlander Adrie Koster wordt vanaf volgend seizoen trainer van Club Brugge. De 54-jarige Koster tekent een contract voor één jaar, met een optie op een bijkomend seizoen. Hij volgt Jacky Mathijssen op.
- 19 mei 2009: Johan Boskamp is niet langer trainer van Dender. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden. Boskamp, die sinds november 2007 de club leidde, leefde al een tijdje in onmin met zijn assistent Patrick Asselman. Tijdens de eindronde zal Asselman aan het hoofd staat van het team.