JERUZALEM/JENIN - De Israëlische luchtmacht heeft zaterdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op Palestijnse doelen op Westelijke Jordaanoever. Met gevechtsvlieguigen en helikopters werden de plaatsen Tulkaren en Jenin bestookt.
In Palestijnse kringen is vernomen dat zowel in Jenin als in Tulkarem posities van de Palestijnse Autoriteit onder vuur werden genomen.

Eerder op de dag werden twee Palestijnen doodgeschoten. Op de Westelijke Jordaanoever kwam een lid van de Palestijnse elite-eenheid Force 17 om het leven tijdens een legeraanval op posities van de veiligheidsmacht bij Jenin.

In de Gazastrook werd een boer doodgeschoten die volgens de Palestijnen op zijn land aan het werk was. De Israëli's beweren dat de man bewapend was en hen "in de gaten hield".

Niet onder de indruk

De Palestijnse leider Yasser Arafat toonde zich niet onder de indruk van de Israëlische aanvallen. "Het Palestijnse volk zal geen duimbreed toegeven", zei Arafat in Caïro, waar hij de top van de Arabische Liga bijwoont.

Secretaris-generaal Amr Moussa van de Liga heeft zaterdag opnieuw opgeroepen tot ingrijpen van de internationale gemeenschap. Hij eist internationale bescherming voor de Palestijnen die geconfronteerd worden met Israëlische 'oorlogsmisdaden'.