Destorme stuurt Bergen naar tweede klasse
Foto: belga
David Destorme maakte gisteren twee clubs ongelukkig. Roeselare, dat het degradatieduel tegen Dender verloor met 3-1, en Bergen, dat door de Denderse winst naar tweede klasse zakt.
De degradatiestrijd heeft haar eerste geheim prijsgegeven. Bergen zakt naar tweede klasse. Dat is nu ook rekenkundig zeker nadat de Henegouwers zaterdag van Club Brugge hadden verloren en Dender gisteren als derde laatste in de stand Roeselare versloeg. De Oost-Vlaamse fusieclub deed met twee doelpunten van David Destorme een gouden zaak. het springt over Roeselare en Kortrijk naar de veertiende plaats. Als het die plek kan vasthouden ontloopt het zelfs de eindronde.

Dender en Kortrijk hebben evenveel punten, maar Dender heeft een match meer gewonnen. Het zegevierde gisteren zonder de geschorsten Neva, De Petter, Aganovic en Fred. Maar dankzij het uitstekende aanvallende werk van Saintini, Smajic en Destorme maakte het het verschil met Roeselare, dat de laatste weken een dertien op vijftien had neergezet.

Dender kwam al vroeg op voorsprong. Smajic gooide de bal voor doel, zag het leer eerst nog afgeweerd, maar bij zijn tweede poging knikte Destorme binnen. Onmiddellijk nadien kreeg Sylla een tweede goede kans voor Dender. De Roeselaarse verdediging wist zich geen raad met de beweeglijke Denderse aanvallers. De bezoekers dreigden via stilstaande fases maar Perisic krulde een vrijschop net naast.

De thuisploeg schreeuwde om een penalty, maar Smajic ging met veel theater neer. Bij de bezoekers maakte Benjelloun, in de basis ten nadele van Dissa, een slechte beurt. Ook het gouden duo MacDonald-Perisic bleek niet in vorm. In de tweede helft verdubbelde Destorme de score, zijn elfde treffer al van dit seizoen.

Co-uitblinker Saintini leverde de assist. Evenlater kon Saintini de kroon op het werk zetten, maar zijn schot ging voorlangs. Het bleek uitstel, want met nog twintig minuten te gaan zette de Fransman dan toch de 3-0 op het bord. Uiteindelijk kwam Roeselare nog terug tot 3-1 langs Benjelloun, maar verder geraakte het niet.l