Duits magazine beschuldigt Dekker van bloeddoping
Foto: © Photo News
BERLIJN - Het Duitse magazine Focus beschuldigt de Nederlandse renner Thomas Dekker van bloeddoping. De aanwinst van Silence-Lotto zou volgens het blad in zijn periode bij het Nederlandse Rabobank klant zijn geweest van de in opspraak gebrachte sportmanager Stefan Matschiner.
Stefan Matschiner, die ondertussen in een Oostenrijkse cel zit, was de manager van onder meer Bernhard Kohl en Michael Rasmussen. Die laatste was lange tijd een ploegmaat van Thomas Dekker bij Rabobank.

Focus wijst verder ook met een beschuldigende vinger naar de inmiddels gestopte Michael Boogerd. Matschiner zou zijn klanten met bloedtransfusies hebben gedopeerd in Linz en Laakirchen. Dat hij Kohl doping toediende, gaf Matschiner al toe. Volgens Focus noemde hij nu dus ook andere namen.

De beloftevolle Thomas Dekker brak in augustus 2008 met Rabobank na dopinggeruchten en tekende vervolgens een contract bij Silence-Lotto. Ook Bernhard Kohl vond na de Tour de France, waarin hij derde werd en de bergtrui won, onderdak bij Silence-Lotto, maar zijn contract werd ontbonden toen uitlekte dat hij tijdens de Tour cera (epo van de derde generatie) had gebruikt.