Bijna 200.000 handtekeningen voor Sesamstraat
Foto: joost van den broek
HILVERSUM - De Nederlandse petitie die oproept om Sesamstraat voortaan om half zeven uit te zenden, is inmiddels getekend door bijna 200.000 mensen. Op de website sesamstraatnaarhalfzeven.nl tekenden bijna 80.000 sympathisanten, en via de protesthyve Vrienden van Sesamstraat hebben zich al meer dan 100.000 steunbetuigers gemeld.
De protestactie om Sesamstraat opnieuw om half zeven uit te zenden, komt woensdagmiddag tot een climax. De initiatiefnemers van 'Sesamstraat naar half zeven' overhandigen dan de stapel virtuele handtekeningen in Hilversum aan televisiedirecteur Gerard Timmer van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Het programma wordt nu rond half zes uitgezonden, als ouders en kinderen vaak nog niet thuis zijn. Dat heeft de afgelopen maanden zijn weerslag gehad op de kijkcijfers.

De 71-jarige acteur Aart Staartjes, die in het programma de norse Meneer Aart speelt, heeft al bekendgemaakt uit Sesamstraat te stappen als geen gehoor wordt gegeven aan de massale oproep. 'Ik maak braaf mijn contract af, maar zal dan in het nieuwe seizoen niet meer te zien zijn', herhaalde hij zondag.