BERLIJN - Jan Ullrich maakt mogelijk al volgend jaar zijn comeback in het wielerwereldje als raadgever van een nieuwe Duitse ploeg. Dat heeft initiatiefnemer Danilo Hondo verteld aan de krant Bild.
Hondo (35), die een dopingschorsing van twee jaar achter de rug heeft, wil de ploeg liefst al in 2010 voorstellen. 'Maar het kan evengoed vier jaar later zijn', vertelt Hondo, die momenteel met het Tsjechische PSK Whirlpool actief is in de Ronde van Turkije.

'Jan Ullrich is nog altijd een grote naam in het wielrennen', aldus Hondo over de winnaar van de Tour de France van 1997. De 35-jarige Ullrich werd kort voor de start van de Tour 2006 door zijn ploeg T-Mobile geschorst toen zijn naam viel in het onderzoek naar de activiteiten van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

In februari 2007 zette hij verbitterd een punt achter zijn carrière. Ulrrich en Hondo reden van 1999 tot 2003 samen voor Telekom en zijn nog altijd goede vrienden.

'Ik heb met Jan over mijn plannen gesproken. Het zou een Duitse ploeg worden met Duitse renners en Duitse sponsors. Jan Ullrich is nog altijd iemand die de zaken kan doen bewegen', aldus Hondo.