Koning en koningin bezoeken Remmery
Foto: blg
LEDEGEM - Vanmiddag hebben koning Albert en koningin Paola het Ledegemse bedrijf Remmery, van zaakvoerder Rik Vannieuwenhuyse en werkneemster Naïma Amzil, bezocht. Het bezoek verliep in een zeer gemoedelijke sfeer en het vorstenpaar toonde zich zeer begaan met het lot van de werknemers. Op 12 januari had koning Albert de zaakvoerder van de visdelicatessenzaak en Naïma op het paleis in Brussel ontvangen.

Net als in Roeselare eerder vandaag werd het vorstenpaar aan het bedrijf in Ledegem hartelijk verwelkomd door enkele honderden kinderen uit de plaatselijke kleuter- en basisscholen. Ook het zoontje van Naïma uit de derde kleuterklas van Rollegem-Kapelle was aanwezig. Hij droeg een kroon met enkele tekeningen. Aan de koning vroeg hij de tekeningen aan zijn kleinkinderen te tonen.

Het vorstenpaar werd ontvangen door zaakvoerder Rik Vannieuwenhuyse, zijn vrouw Rita en burgemeester Paul Vanhie van Ledegem. Wat verderop stonden de twee dochters van de zaakvoerder en Naïma. Een rondleiding door het bedrijf eindigde op de inpakafdeling waar Naïma werkt. Daar volgde nog een gemoedelijk gesprek. Op een receptie nam het vorstenpaar ruimschoots de tijd om ook met andere werknemers van het bedrijf kennis te maken.

Zaakvoerder Rik Vannieuwenhuyse was bijzonder opgetogen met het bezoek. ,,Het vorstenpaar heeft gezegd dat ze mijn beslissingen steunen en ze vroegen hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de zaak'', zei hij. ,,Hun bezoek heeft deugd gedaan, omdat alle werknemers van dit bezoek kunnen genieten hebben. Alles is veel gemoedelijker verlopen dan verwacht. Het vorstenpaar heeft alle werknemers een hart onder de riem gestoken. Hopelijk is dit een eindpunt van alle miserie die ons de voorbije maanden is overkomen. Ik denk dat dit het einde van de dreigbrieven is. Het oppakken van de dader is voor mij geen prioriteit meer. Als alles stopt, is dat voor mij voldoende.''