Moeder Jackson-slachtoffer op de rooster (update)
SANTA MARIA - De advocaten van Michael Jackson legden gisteren de moeder van de jongen die de superster beschuldigt van misbruik, op de rooster. Terwijl de advocaten haar probeerden af te schilderen als een manipulatrice, beweerde de vrouw dat Jackson ,,de wereld voor de gek houdt''.
,,Wat hij de wereld doet geloven, komt niet overeen met de realiteit'', zei ze. ,,Michael Jackson is niet bezorgd om kinderen, hij is alleen bezorgd om wat hij deed met de kinderen.''

De belangrijkste advocaat van Michael Jackson, Tom Mesereau, probeerde de moeder af te schilderen als iemand die alleen op geld uit is en die eerder heeft gelogen onder eed.

Volgens de verdediging manipuleerde de vrouw haar zoon om te zeggen dat hij seksueel misbruikt is door Jackson en loog ze over de opsluiting van haar familie.

De moeder moest toegeven dat zij een advocaat en een politieman in haar kennissenkring had, maar dat zij die niet had geïnformeerd over hun opsluiting. Wel heeft Janet Arvizo naar eigen zeggen in telefoontjes met vrienden hints over haar toestand gegeven en daarbij ,,gehoopt dat zij zelf de politie zouden bellen''.

De vrouw beweerde voorts dat zij ervoor vreesde dat Jackson haar en haar gezin van Neverland zou wegtoveren met een heteluchtballon. Ze ontkende dat Jackson had aangeboden haar te helpen toen bij haar zoon kanker was vastgesteld.

Ze gaf wel toe dat ze een bankrekening heeft geopend waarop mensen geld voor haar zoon konden storten, terwijl het gezin zelf niets betaalde voor de medische behandeling omdat alles was gedekt door de ziekteverzekering van de vader. Ze bekende dat ze die dekking heeft verzwegen tegen een journalist van een plaatselijke krant.