De politiemacht van de VN die zich uit Mitrovica had teruggetrokken, is aan het terugkeren naar de stad. David McLean, de VN-commandant in de stad, zei woensdag dat de patrouilles en de andere activiteiten zo snel mogelijk worden hervat.
De agenten moesten maandag worden teruggetrokken nadat zij door etnische Serviërs waren bestookt met stenen, handgranaten en molotovcocktails. Militaire eenheden van de 16.000 man sterke KFOR-troepenmacht van de Navo herstelden daarna de orde in Mitrovica. Zeker 63 buitenlandse manschappen en zeventig betogers raakten gewond.Dinsdag overleed een Oekraïense agent, de 25-jarige Ihor Kynal, aan verwondingen die hij maandag opliep.

De gevechten braken uit nadat de VN-politie, ondersteund door KFOR-militairen, een gerechtsgebouw van de VN had ontruimd dat afgelopen vrijdag door Serviërs was bezet.

De Serviërs protesteren tegen de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo en proberen de controle te krijgen over lokale instellingen die sinds het einde van de Kosovo-oorlog in 1999 door de VN worden geleid.