LDD heeft eigen relanceplan
Foto: belga
De afschaffing van de onroerende voorheffing op de eerste woning, netto-indexering van de lonen, vermindering van de patronale lasten en tijdelijke werkloosheid voor bedienden. Met die maatregelen wil Lijst Dedecker (LDD) de crisis aanpakken.
Dat kondigde voorzitter Jean-Marie Dedecker maandagavond aan op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in dancing Carré in Willebroek. Het was maandag ook de tweede verjaardag van de partij.

LDD krijgt het verwijt populistisch te zijn, maar volgens Van Dale is een populist 'hij die bekommerd is om de laagste klassen', luidde het. 'Wij zijn bekommerd om de werkende mens, die altijd genoeg verdient om belastingen te betalen, maar ook altijd te veel verdient om te genieten van sociale uitkeringen, studiebeurzen, sociale woningen of andere toelatingen', aldus Jean-Marie Dedecker.

Om de crisis aan te pakken pakt LDD uit met een relanceplan met 'echte maatregelen en geen aspirientjes tegen de economische kanker, zoals de regering nu doet'.

Zo wil Dedecker een netto-indexering. Nu krijgt de werknemer slechts een derde in de hand. Daarnaast pleit hij voor een vermindering van de patronale lasten op de werknemersbijdrage van 13,07 procent vandaag naar 5 procent. Ook moet tijdelijke werkloosheid ook voor bedienden mogelijk worden omdat 'we geen sociaal bloedbad willen'.

Dedecker blijft bij zijn streefdoel van 10 tot 12 procent bij de verkiezingen van juni. 'Dat is reeds een mirakel, want dat is een verdubbeling van ons stemmenaantal.' Hij riep de militanten op om niet zelfgenoegzaam te zijn door de peilingen.

'Als we vandaag op 16 procent gequoteerd staan, betekent dit dat we nog 84 procent van de kiezers moeten overtuigen', zei hij tot de 350 aanwezigen. Nadien liep de dancing snel vol.

De traditionele partijen hebben volgens Dedecker angst voor de kiezer 'omdat ze een beleid voeren tegen de wil van de burgers in'.

Jean-Marie Dedecker haalde ook uit naar Wim Schamp, 'een schampere oplichter die rijkelijk betaald werd om ons logo te ontwerpen, datzelfde logo dat hij twee keer trachtte te verkopen'. Maar LDD is een partij die alle facturen correct betaalt. 'Het logo is van ons', benadrukte hij.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in