The Stig verraadt zichzelf
Ben Collins Foto: rr
De testpiloot van het automagazine ‘Top Gear’ is de professionele stuntman en autoracer Ben Collins.
Wie is ‘The Stig’? Het was een van de best bewaarde geheimen in de televisiewereld. Vorige week beweerde de Britse krant News of the world te weten wie er onder die eeuwige witte helm zat, maar de tabloid gaf de naam niet vrij, ‘uit respect voor het programma en het grote geheim’.

De krant verklapte wel dat de Stig een getrouwde dertiger is die in een relatief bescheiden villa van 330.000 euro woont, in een saaie middenklasser rijdt en ooit dicht bij een Formule1-carrière stond.

Er werd nog aan toegevoegd dat de man zijn job bij Top Gear combineert met een bestaan als stunt- en testpiloot en daar zo’n 165.000 euro per jaar mee verdient. De krant drukte ook een foto af met de ogen van de man die nooit zijn helm afzet en nooit ofte nimmer een woord spreekt.

Maar ‘The Stig’ heeft nu zichzelf ontmaskerd. De testpiloot van Top Gear ‘outte’ zich aan het personeel van een galerie in Bristol. Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph op zijn website.

De 33-jarige Ben Collins gaf zijn geheim prijs toen hij de galeriehouder vroeg om hem te helpen bij de productie van een beperkte uitgave van een print van ‘The Stig’ in actie.

Ook een bouwvakker had de identiteit van de testpiloot ontdekt, toen hij tijdens werkzaamheden in het huis van Collins het witte kostuum en de witte handschoenen van ‘The Stig’ zag liggen.

Collins startte zijn autosportcarrière in 1994. Onlangs werkte hij drie maanden als stuntman in de laatste James Bond-film The Quantum of Solace als stand-in van acteur Daniel Craig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in