Feest in het Kuipje
Het leek een spannend avondje te worden met vier treffers binnen tien minuten. Het slap begonnen Westerlo herpakte zich echter met razendsnelle flanken en Bart Van den Eede als afwerker. Twee mooie doelpunten als aanhef maar de hoofdmoot van de Westerlose zege kwam wel op de pet van Michael Cordier. De Brusselse doelman misrekende zich twee keer fataal.
Met Landu Tubi, Andic, Kouyate en Gueye kwamen vier nieuwkomers aan de aftrap bij Brussels. Het bleek te renderen, want na tien minuten stond het al 2-2. Eerst was er geharrewar in de Westerlose verdediging en Gorius profiteerde daarvan. Het vroege doelpunt was nog niet goed en wel gevierd of Van den Eede stelde op voorzet van Sarki meteen orde op zaken.

Consternatie enkele minuten later toen Corstjens te laat reageerde op een doorbraak van Landu Tubi en Gorius de strafschop benutte. Maar opnieuw Van den Eede zette de gelijkmaker snel op het bord.

Werd er aan bijna 100 procent gescoord, dan kon het na een wat rustigere periode nog beter. Kouyate liet de beste kans onbenut. Dat de nieuwe Brusselse Senegalees die kreeg was niet abnormaal. Brussels was meestal baas zonder dat het echt domineerde. De Westerlose lijnverdediging voelde er zich niet goed bij en Vanaudenaarde, regelmatig gepakt door Lutala, gaf zelfs een nieuwe kans weg. Westerlo moest het van de dribbels van Dirar hebben, liep vaak in de buitenspelval maar kwam toch op voorsprong door een cadeau van Cordier, die te laat kwam op een vrijschop van Dirar. Evens kopte zijn tweede van het seizoen binnen. De flater van Cordier was nog niet verteerd toen Cordier er, in samenwerking met Andic, nog een extra strikje rond knoopte. Andic speelde terug, Cordier gleed uit en Dirar profiteerde.

Meteen hadden de kijkers een eerste helft met zes doelpunten gezien. Eigenlijk hadden het er zeven moeten zijn want toen Dekelver iedereen voorbijliep en maar voor het inleggen had, haalde Owona zijn steunvoet onderuit. Heel het stadion zag een loepzuivere stafschop. Scheidsrechter Saadouni niet. Albert Cartier haalde, nadat Sarki iedereen voorbij gelopen was en Van den Eede zijn derde van de avond scoorde, Kargbo, Haydock en Lutala naar de kant. Het leek een beetje op het gooien van de handdoek. Dat was het ook. Dekelver en de ingekomen Mennes scoorden onder hun beidjes nog twee Lommelse doelpunten. De vuist die Brussels in het matchbegin maakte was te slap om de thuisploeg te bedreigen. En dat lieten de supporters horen met een klaagzang over tweede klasse...