Belgacom geïnteresseerd in meer overnames
Voor het eerst sinds de overname van Telindus gaf Belgacom-topman Didier Bellens een interview aan De Tijd en La Libre Belgique. De gedelegeerd bestuurder van de historische telecomoperator laat verstaan dat Belgacom geïnteresseerd is in andere overnames en verbergt zijn interesse niet voor Neuf Cegetel, de belangrijkste alternatieve operator in Frankrijk.

Neuf Cegetel vormt ,,effectief het soort dossier dat ons interesseert. Zeker gezien we al aandeelhouder zijn van Neuf Cegetel, voor 5 procent, en dat we daar goede contacten hebben. Maar dat wil niet zeggen dat we het doen".

Bellens zegt nog dat, na de fusie van de internationale ’carrier-activiteiten’ met Swisscom, er nu besprekingen bezig zijn met een andere operator.

In de overnamezaak rond Telindus ontkent Bellens dat hij onder politieke druk stond. ,,Niemand is daarover met me komen praten. Ik zit niet in de beklaagdenbank", citeert De Tijd de Belgacom-topman. Het tegenbod van France Télécom was er volgens hem vooral op gericht British Telecom buiten spel te zetten.