GELSENKIRCHEN - Stefan Everts en thuisrijder Pit Beirer waren zaterdag de affichehoofden van de Supermotard in Gelsenkirchen. In de drie reeksen toonde Stefan Everts zich tweemaal de snelste, maar werd hij er in de laatste reeks, op het moment dat de triple en de eindzege binnen bereik lag, uitgereden door een gedubbeld rijder.
Door de val van de wereldkampioen 500 cc nam Pit Beirer de fakkel over: hij werd met twee tweede plaatsen en een reekszege eindwinnaar van het spektakel, dat op een veel te smalle baan werd betwist. Belangrijk is wel dat onze landgenoten zich alvast van hun beste zijde lieten zien, liefst vijf Belgen eindigden binnen de eerste tien.

Gelsenkirchen tekende voor de eerste keer in de geschiedenis voor een dubbele organisatie: supercross en supermotard op dezelfde locatie. Qua publieke belangstelling werd het geen voltreffer. Slechts 15.000 aanwezigen in het Schalke-stadion, waar 60.000 zitjes zijn, ondanks de aanwezigheid van vedetten als Everts en Beirer in de Supermotard.

In het Supercross-gedeelte was het vooral de Amerikaan Kevin Crine, die de show stal en ook de wedstrijd won voor de Australische nieuwkomer Brett Metcalff en de Fransman Jonhhy Aubert. Van Belgische zijde haalde geen enkele landgenoot de finale.