Emile Mpenza opnieuw beschikbaar voor Rode Duivels (update)
Foto: mhb
BRUSSEL - De voetballer Emile Mpenza stelt zich weer beschikbaar voor de nationale ploeg. Dat meldt de Koninklijke Voetbalbond KBVB.
Mpenza, die onder contract ligt bij het Duitse Hamburg, heeft contact opgenomen met bondscoach Aimé Antheunis, maakte KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu bekend. ,,De speler heeft aan de nationale coach laten weten dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt voor de nationale ploeg. De bondscoach heeft daarvan akte genomen. Zowel de speler als de bondscoach zullen zich verder onthouden van alle commentaar.''

Mpenza kwam op 18 februari tegen Frankrijk (0-2) voor het laatst in actie voor de Rode Duivels. Hij telt inmiddels 42 selecties en scoorde 14 keer voor de nationale ploeg.

De jongste van de broers Mpenza besliste in april, een week voor de vriendschappelijke ontmoeting met Turkije (2-3), om persoonlijke redenen voor onbepaalde tijd niet meer te spelen voor België. Die persoonlijke redenen hadden onder meer te maken met de rellen na de wedstrijd van Standard op AA Gent op 14 maart 2004, waarin de scheidsrechter een strafschopfout op Mpenza onbestraft liet. Mpenza noemde nadien het Belgisch voetbal corrupt. Bij gebrek aan bewijzen werd de spits achteraf door het Sportcomité van de KBVB vrijgesproken.

Deze zomer ruilde Emile Mpenza Standard voor het Duitse Hamburg SV. De Bundesligaclubploeg staat na acht speeldagen op de laatste plaats en stuurde voorbije zondag trainer Klaus Topmöller de laan uit. Dit seizoen kwam Mpenza bij zijn nieuwe club slechts eenmaal tot scoren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in