GENT - In Brakel heeft de Antwerpse kunstenaar Panamarenko zaterdag zijn ja-woord gegeven aan de 29-jarige Eveline Hoorens, eigenares van een koffiebranderij. Het paar is zaterdagmorgen in een camionette, met enige vertraging, aangekomen aan het gemeentehuis van Brakel, waar burgemeester en kamervoorzitter Herman De Croo hen opwachtte. Er kwam een honderdtal kijklustigen opdagen.
Uitzonderlijk heeft burgemeester De Croo zelf het paar in de echt verbonden. Nadien stak hij nog de loftrompet over de kunstenaar.

Panamarenko, pseudoniem van Henri Van Herreweghe, is 63 en was onlangs nog te gast in de Gentse Vlerickschool, waarvoor hij een cactus had getekend. Die werd door een paintbrush-kunstenaar als vloerschildering op de binnenkoer van de school aangebracht: een nieuwe wending voor de beeldend kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn volumes, imaginaire luchtschepen en voertuigen.

De Antwerpse artiest was vrij zwijgzaam tijdens de huwelijksplechtigheid. Na de formaliteiten en de obligate kus kon de champagne knallen.