Niet Fernand Koekelberg, maar minister Patrick Dewael stuurde aan op de superpromoties van secretaresses Sylvie Ricour en Anja Savonet. Dat zegt Ricour in een exclusief interview waar het weekblad Paris-Match donderdag mee uitpakt.
Ze haalt ook zwaar uit naar Christa Debeck, die andere topbenoeming, zo schrijft De Morgen donderdag.

Het interview met zowel Ricour als Savonet werd vrijdag afgenomen, voor het uitlekken van de rapporten van het Comité P. Radicaal tegen de bevindingen van het Comité P in houdt de secretaresse van commissaris-generaal Koekelberg vol dat aan de twee benoemingen 'geen enkel negatief advies' voorafging. Alles draait volgens Ricour om een 'klein juridisch dispuut' en verder enkel om 'jaloezie, seksistische vooroordelen en enggeestigheid'.

Savonet zou tijdens het gesprek met Paris-Match dan weer amper iets gezegd hebben, en dezer dagen 'slechts kunnen slapen met aangepaste medicatie'.

Opmerkelijk is ook dat uit het interview blijkt dat Ricour op voet van oorlog leeft met Christa Debeck, die andere gecontesteerde topbenoeming. Over de mediaberichten over 1.000 euro opslag zegt ze: 'Als u dergelijke verhogingen wilt zien, moet u zoeken bij een andere benoeming waarover nu veel wordt gesproken.'