Avonturen van Musti binnenkort te zien op Al Jazeera
BRUSSEL - Binnenkort wordt de nieuwe 3D-reeks van Musti ook uitgezonden door Al Jazeera. De Arabische nieuwszender ondertekende daarvoor zopas een contract met het productiehuis ER Productions-Paradiso TV uit Groot-Bijgaarden.
De nieuwe 3D-reeks over de poes Musti en zijn vriendjes is vanaf dit najaar in ons land te zien op Ketnet en wordt momenteel al uitgezonden op Club RTL. Ook Israël, Noorwegen, Canada, Japan, Kroatië, Portugal en een Spaanstalige zender uit de Verenigde Staten kochten de rechten al aan.

Aan dat lijstje wordt nu ook de Arabische zender Al Jazeera toegevoegd. Die zal de reeks in een aangepaste Arabische versie uitzenden in minstens 22 landen waaronder Bahrein, Koeweit, Egypte, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten.

Vanaf wanneer dat precies gebeurt, is nog niet echt duidelijk, zegt regisseur Werner Jacquet dinsdag. De zender beschikt vanaf de maand september voor een periode van vier jaar over de uitzendrechten, maar moet de reeks nu eerst nog in een Arabisch kleedje steken.

Het productiehuis ER Productions-Paradiso TV uit Groot-Bijgaarden bestempelt de overeenkomst met Al Jazeera als 'een primeur en opsteker van formaat voor de initiatiefnemers en het Vlaamse animatietalent'.

Het bewijst volgens bedrijfsleider Roland Uyttendaele en Jacquet ook dat 'wel overwogen investeren in goede mediaproducten loont'. 'Het is een beloning voor de niet geringe investering in co-productie met VRT/Ketnet, die dit nieuwe animatieproject heeft gekost', luidt het. 'Het gaat trouwens om een privéinitiatief dat zonder enige steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) of de Europese Mediadesk werd gerealiseerd.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig