BRUSSEL - Guido Van Liefferinge wordt algemeen hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en Het Volk. Dat heeft de directie van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (Vum) vanavond meegedeeld.
Guido Van Liefferinge neemt zijn taak op vanaf 8 oktober. Luc Soens en Luc Demullier, respectievelijk hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en Het Volk, blijven in functie. Gezamenlijk zullen zij de redactionele koers van de beide kranten bepalen.

Van Liefferinge werkte eerst als journalist, later als directeur-uitgever meer dan een kwarteeuw voor de tijdschriftenuitgeverij Sparta, een onderdeel van De Persgroep. Dag Allemaal, dat door Van Liefferinge werd gesticht, groeide uit tot het meest gelezen weekblad in Vlaanderen. Andere titels van Sparta zijn Joepie en Tv Familie.

In november vorig jaar moest Guido Van Liefferinge Sparta verlaten, na een conflict met Christian Van Thillo, gedelegeerd bestuurder van De Persgroep. Van Liefferinge vecht dat ontslag aan voor de rechtbank.

Guido Van Liefferinge wordt ook lid van het directiecomité van de Vum. Peter Vandermeersch geeft op eigen verzoek zijn functie van journalistiek directeur van de Vum-kranten terug en zal zich toespitsen op zijn taak van hoofdredacteur van De Standaard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in