Ferrari van Euromillionswinnaar in beslag genomen
Foto: rr
Een winnaar van Euromillions is maandag door een rechtbank in het Franse Bordeaux veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie met uitstel. De man had geprobeerd om twee politieagenten om te kopen nadat hij betrapt werd terwijl hij dronken achter het stuur van zijn Ferrari zat.
De veroordeelde, Pascal Brun, won in 2004 26 miljoen euro met het kansspel Euromillions. Naast een gevangenisstraf werd ook zijn rijbewijs voor de tweede keer ingetrokken. Sinds 1999 is de man al 5 keer veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn wagen, een Ferrari 599 GTB Fiorano, werd in beslag genomen.

Politieagenten merkten afgelopen zaterdag dat de wagen van de man slecht geparkeerd stond. Toen ze aan de miljonair vroegen om hem te verplaatsen, merkten ze dat hij dronken was. Brun stelde vervolgens voor om met de agenten een aperitief bij hem thuis te gaan drinken. Daarnaast zou elke agent 1.000 euro krijgen om het hele voorval te vergeten. De rechtbank beschouwde dit voorstel als 'een poging om de agenten om te kopen'.

De 39-jarige Brun kon de rechtbank als een vrij man verlaten. Zijn gevangenisstraf zou mogelijk omgezet worden in het dragen van een elektronische enkelband.