De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas heeft de laatste tijd niet veel geluk. De toestellen van Qantas kwamen de voorbije weken geregeld in het nieuws door pech. Deze keer moest een ongeplande landing gemaakt worden door overvolle toiletten.
Het toestel was opweg van Sydney naar Perth en moest een onverwachte landing maken in Adelaide. De reden van de landing waren de overvolle toiletten in het vliegtuig. Het toestel was eerder die dag vertrokken in Honolulu. Na de lange vlucht was het grondpersoneel vergeten om de toiletten leeg te maken. Dat had als gevolg dat enkele toiletten aan boord niet meer functioneerden. 'Vier van de zeven wc's functioneerden niet meer. Voor het comfort van de passagiers werd besloten om een tussenlanding in te lassen en het probleem te verhelpen,' zegt een woordvoerder van Qantas.

Twee maand geleden moest een vliegtuig van Qantas een noodlanding maken toen er een gat in de romp was ontstaan. De boosdoener was een ontplofte zuurstofcilinder. Enkele dagen later weigerden de luiken van een landingsgestel van een ander toestel te sluiten. Begin deze maand moest een vliegtuig omkeren met een brandstoflek.