K.U.L investeert in nieuwe koten
Foto: ivan put
De K.U.Leuven plant de komende twee jaren twee nieuwe grote projecten om het aantal studentenkamers in Leuven op te drijven.
Tegen 2011 komt er op de hoek van de Koning Boudewijnlaan en de Leuvense ring een nieuwbouw met 250 tot 300 nieuwe kamers.

In het Bijbelinstituut aan de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee werd een vleugel gekocht die na renovatie een 100-tal nieuwe kamers voor studenten moet opleveren.

'De situatie op de kamermarkt is momenteel vergelijkbaar met die van vorig jaar. Momenteel zijn er in Leuven, net als vorig jaar op hetzelfde tijdstip, nog een kleine 1.000 kamers beschikbaar. Eind september bleven er daarvan nog 200 a 300 over.'

'Er is dus geen schaarste. De huurprijzen liggen onder meer daardoor slechts 3 à 4 procent hoger dan vorig jaar. Momenteel betaal je alle kosten inbegrepen gemiddeld 245 a 250 euro huur per maand', aldus Claude Seyns van de Huisvestingsdienst van de K.U.Leuven.

De K.U.L stelt momenteel zelf zowat 4.000 wooneenheden ter beschikking van studenten, waarvan circa 3.000 voor doelgroepen zoals beursstudenten. 'Met de nieuwe projecten komt daar dus ongeveer 10 procent bij', aldus Seyns.

Het renovatieproject in het Bijbelinstituut zal wellicht tegen 2010 klaar zijn, de nieuwbouw aan de Leuvense ring tegen 2011. De K.U.L realiseerde de afgelopen jaren al diverse kamerprojecten. Het totale aanbod aan studentenkamers in Leuven bedraagt momenteel circa 30.000.