OS Atletiek: Kim Gevaert loopt de 200 meter niet
pn
Foto: © Vincent Kalut - Nico Vereecken
Kim Gevaert komt dinsdag op de Olympische Spelen in Peking niet in actie op de 200 meter. De atlete nam die beslissing na overleg met haar coach Rudi Diels en het medisch team.
Gevaert, die zondag uitgeschakeld werd in de halve finales van de 100 meter, heeft terug last van haar achillespezen. Ze wil wel nog de 4x100 meter lopen.

Het forfait van de 30-jarige Gevaert komt niet onverwacht. Zondag na de halve finales van de 100 meter, waarin ze na een gemiste start werd uitgeschakeld, had ze al laten voelen te twijfelen over haar deelname, maar de reden blijkt nu opnieuw de pijn in de achillespezen te zijn. De sprintster, die twee weken geleden bekendmaakte dat ze aan haar laatste zomerseizoen bezig is, is een groot deel van het seizoen op de sukkel geweest met pijnlijke achillespezen. Ze geraakte op tijd klaar, maar geeft nu dus forfait voor de 200 meter.

Vorig jaar op het WK in Osaka was Gevaert ook van plan om de drie afstanden te lopen, maar ze gaf uiteindelijk forfait voor de halve finales van de 200m. Ze won nadien wel brons met de meisjes van de 4x100 meter.