Na de verloren strijd tegen Rusland blijkt de Georgische leider Michail Saakasjvili last te hebben van de zenuwen: zo legde een televisiecamera vast hoe Misja nerveus aan zijn eigen stropdas begint te kauwen.
De BBC maakte kort melding van die "gebeurtenis", maar lang genoeg om het bericht verspreiding te geven op het internet. Intussen loopt het stropdasfragment al in dertig, veelvuldig aangeklikte versies op het videoportaal YouTube.

Ook de Russische media kennen intussen blijkbaar de kneepjes van het vak: een "vijand" tover je ofwel om tot demonische Hitlerkloon (Osama bin Laden, Milosevic), ofwel tot iemand die van lotje getikt is (Saddam Hoessein, Hugo Chavez e.v.a.). Voor Saakasjvili kozen zij de tweede optie. Het knabbelen aan zijn das, zo analyseerde een Russische psychiater -zekere Michail Vinogradov- op de staatstelevisie, wijst op een peroon "die de controle over zichzelf" kwijt is en "verward" is. "Deze mentaal deficiënte persoon is bijzonder angstig", wist de professor nog.

In het bewuste fragment zie je Saakasjvili met op de achtergrond de vlaggen van Georgië en de Europese Unie. In zijn rechterhand houdt hij een telefoon vast, met de linkerhand friemelt hij aan zijn rode das waarop hij nerveus kauwt.