De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een duidelijk beter resultaat geboekt. De winst voor interesten en belastingen (ebit) steeg met 6,8 procent, tot 1,4 miljard euro. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt.
Onder de streep kwam de winst uit op 915 miljoen euro (+5,4 procent). De omzet steeg met 8,2 procent, tot 16,6 miljard euro.

De nieuwe Deutsche Bahn-dochter DB Mobility Logistics zal volgens de spoorwegmaatschappij waarschijnlijk in de herfst voor 24,9 procent naar de beurs gebracht worden.

Deutsche Bahn gaf maandag ook aan dat het zijn prijzen optrekt. Tickets voor het personenvervoer zullen 'eind dit jaar' duurder worden. 'De stijgende energieprijzen en meer dan gemiddelde personeelskosten kunnen niet enkel meer door een verhoging van de efficiëntie opgevangen worden', klinkt het.

Details over de prijsverhogingen zijn niet gegeven, maar worden 'ten laatste begin september' verwacht. In 2007 trok Deutsche Bahn ook al zijn prijzen op. Het concern had toen beloofd de prijzen dit jaar niet te verhogen.