Polsstokspringer Kevin Rans werkt woensdag de kwalificaties af op de Olympische Spelen van Peking, de eerste Spelen uit zijn carrière. De kwalificatiehoogte werd vastgelegd op 5m75, maar Rans, die dinsdag 26 jaar wordt, denkt niet dat die hoogte nodig zal zijn voor een plaats in de finale. Als niet genoeg atleten de kwalificatiehoogte halen, gaan de beste 12 naar de finale.
"Volgens mij heb je met een geslaagde eerste poging op 5m65 al heel veel kans op een plaats in de finale", aldus Rans, die met Thibaut Duval het Belgisch record van 5m70 deelt. "Voor mij is het goed dat er niet op 5m70 wordt gesprongen, en wel op 5m65 en 5m75. Die 5m65 heb ik deze zomer al een paar keer overschreden, en ik ben ook naar hier gekomen om het Belgisch record alleen op mijn naam te zetten, en dan kan ik dat proberen op 5m75".

"Naast een Belgisch record is het mijn doel dus om in de finale te geraken", vertelde Rans, die in 2005 tiende werd op het WK. "En eens ik in de finale zit, wil ik daar mijn plaats zo goed mogelijk verdedigen. Dat zou een beloning zijn voor al mijn werk, en nog eens de bevestiging dat ik 8 jaar geleden de goede keuze heb gemaakt door te gaan voor het polsstokspringen en niet voor de sprint. Mijn techniek begint de laatste tijd te komen. Nu moet ik in de wedstrijd de snelheid er kunnen insteken en de laatste passen goed krijgen".