De 31-jarige hoofdinspecteur van de lokale politie van Lier die sinds 7 augustus in de cel zat op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van een dertienjarig meisje, mag de gevangenis verlaten. Hij werd door de onderzoeksrechter maandagavond vrijgelaten.
De man mag van de rechter geen contact meer hebben met het meisje, meldt zijn advocate, meester Iris Exelmans. 'Het onderzoek naar de chatsessies is zo goed als afgerond. De onderzoeksrechter vond het blijkbaar niet langer nodig om mijn cliënt in de cel te houden', zegt de advocate.

De hoofdinspecteur en het meisje wonen in de omgeving van Zoersel. Hun families kenden elkaar van het verenigingsleven. De chatsessies waren al een drietal weken aan de gang toen de ouders van het meisje er op uitkwamen en naar de politie stapten.

De man werd op 7 augustus opgepakt en een dag later aangehouden. Hij verscheen vorige week voor de raadkamer die zijn aanhouding met een maand verlengde. De man heeft daar geen beroep tegen aangetekend.

Volgens zijn advocate, meester Iris Exelmans, bleef het echter alleen bij seksueel getinte chatsessies en heeft de man haar nooit aangeraakt.

De hoofinspecteur, die getrouwd is en drie kinderen heeft, blijft geschorst zolang het onderzoek loopt. Zijn familie en collega's zijn in shock. 'Hij was één van de beste hoofdinspecteurs van het korps, en ook teamleider', aldus meester Exelmans.