Bij Dexia gaan de premies omhoog voor gewone en voor internetspaarders.
De commerciële bankenoorlog om de Belgische (kleine) spaarder gaat onverminderd door. Dexia trekt vanaf 22 juli de aangroeipremies op, zowel op de ‘nieuwe’ internet spaarrekeningen als op de traditionele spaarrekeningen.

Voor de internetspaarders bij Dexia komt er een aangroeipremie van 0,5 procent, tegen 0,01 procent nu. Die actie is tijdelijk en loopt tot eind september. De basisrentevoet op de internet spaarrekening blijft behouden op 4 procent (voor bedragen vanaf 20.000 euro).

Sinds de lancering van het internetsparen, op 30 juni, hebben bij Dexia al ruim 30.00 klanten zo’n rekening geopend.

Maar ook de houders van een gewone spaarrekening bij Dexia kunnen voortaan op een iets hogere opbrengst rekenen. De basisrentevoet stijgt van 1,5 naar 1,75 procent, de getrouwheids-en aangroeipremie van 0,5 naar 0,75 procent.

Dexia Bank, dat 3,2 miljoen klassieke spaarrekeningen beheert, schakelt zijn spaaraanbod daarmee grotendeels gelijk met dat van marktleider Fortis.

In de voorbije weken hebben alle banken inspanningen gedaan om hun spaarders betere rentevoorwaarden aan te bieden. Zo heeft KBC zijn basisrente op alle spaarrekeningen verhoogd van 1,75 naar 4 procent, voor spaarinlagen tot en met 40.000 euro.

ING was de eerste grootbank in België die een internetrekening lanceerde met een rente van 4 procent (tot 50.000 euro).