De Nederlandse beddenspecialist Beter Bed heeft plannen om nog meer winkels te openen in Vlaanderen. Dat meldde het bedrijf vrijdag aan Belga in reactie op een tussentijds handelsbericht. Meer commentaar wou het bedrijf evenwel niet kwijt.
Beter Bed heeft drie filialen in Vlaanderen: Hasselt, Temse en Kuurne. De eerste opening van een filiaal in Vlaanderen dateert van september 2007, luidt het in een persbericht.

De winkelketen telde eind juni 984 winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. Beter Bed voert een agressief winkelbeleid waarbij winkels die na een paar maanden niet winstgevend genoeg zijn, worden gesloten. Zo werden er tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 53 winkels geopend en 29 gesloten.

Het bedrijf stelde vrijdag zijn winstverwachting voor de eerste zes maanden van dit jaar neerwaarts bij. Het bedrijf zegt last te hebben van een afnemend consumentenvertrouwen. Het bedrijf verwacht een winst van ongeveer 11 miljoen euro, lager dan de 12,2 miljoen euro die het bedrijf eerder zei te verwachten.

In de eerste zes maanden van dit jaar boekte Beter Bed een omzet van 175 miljoen euro (+4 procent).