Na een scheldpartij hebben vier jongeren uit Beringen woensdagavond een zevenjarig jongetje een korte tijd ontvoerd en meegenomen in hun wagen. De lokale politie kon het viertal oppakken.
De vier hielden zich woensdagavond op in de Waterstraat in Beringen. Ook de zevenjarige woont daar in de buurt. Op een bepaald moment zou het jongetje de vier hebben uitgescholden. Daarop besloten de vier hem een lesje te leren. Ze grepen de jongen vast en namen hem mee in de wagen.

Ze bedreigden het slachtoffertje. Ze toonden hem een mes en zeiden dat ze hem ermee zouden verminken. Na een rit van een tiental minuten werd het doodsbange jongetje uiteindelijk afgezet in de buurt van zijn woning.

De vier jongeren verklaarden dat het alleen hun bedoeling was het kind wat schrik aan te jagen. Een 18-jarige en een 19-jarige jongeman uit Beringen zijn donderdag voor de onderzoeksrechter verschenen. Ze werden onder voorwaarden vrijgelaten en moeten zich later voor de rechtbank verantwoorden. De andere twee daders waren minderjarig.