Saunier Duval overweegt uit wielersport te stappen
Foto: ap
Saunier Duval overweegt om na de positieve dopingplas van Riccardo Ricco te stoppen als wielersponsor. Dat zegt de directeur-generaal van Saunier Duval, een bedrijf dat verwarmingsketels maakt.
"De kans is groot dat we door deze affaire stoppen met wielersponsoring", zegt Thierry Leroy, die eraan toevoegt "ontgoocheld en kwaad" te zijn en niet zal aarzelen om naar het gerecht te stappen als er sprake zou zijn van georganiseerd dopinggebruik binnen de Spaanse ploeg, zoals gesuggereerd wordt door Tourbaas Christian Prudhomme.

"Als het effectief zo is dat het dopinggebruik georganiseerd is, dan is het duidelijk dat ons bedrijf zijn verantwoordelijkheid zal nemen en schadevergoedingen zal eisen", onderstreept de topman van Saunier Duval.

Donderdag werd Riccardo Ricco, op dat moment bergkoning en tweevoudig ritwinnaar, uit de Ronde van Frankrijk gezet toen bleek dat hij na de vierde rit positief had getest op CERA, een verbeterde vorm van epo. Na het bekendraken van het nieuws stapte de hele Saunier Duvalploeg uit de Tour.