Muurschilderingen Luc Tuymans ontdekt tijdens renovatiewerken
Bron: clint.be Foto: Clint.be
Tijdens renovatiewerken zijn in een handelspand in de Antwerpse Breydelstraat twee muurschilderingen van kunstenaar Luc Tuymans gevonden.
De werken dateren uit de jaren negentig. De eigenaars van de winkel hebben de schilderijen intussen opgeborgen in de kelder. Spijtig genoeg hadden ze daarvoor al een laag doorzichtige acrylverf over de werken aangebracht, maar die zou verwijderd kunnen worden.

Luc Tuymans bevestigt het verhaal. Hij hield in het pand in de Antwerpse stationsbuurt in 1997 een expositie die 'Ons Geluk' heette. De afspraak was dat de werken na de tentoonstelling vernietigd zouden worden. Twee van de werken ontsnapten daar dus aan.

De nieuwe eigenaars werden door een buurtbewoonster op de waardevolle kunstwerken gewezen. De ontdekkers weten nog niet of ze ze zullen houden of verkopen.

Volgens Nico Volckeryck van Unizo-Antwerpen is het geen toeval dat de werken in de Breydelstraat gevonden werden. 'Het is algemeen bekend dat Tuymans er woonde en werkte als portier', verklaart Volckeryck.

Bekijk het filmpje op Clint.be