De Amerikaanse bank Citigroup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een kleiner dan verwacht verlies geleden. Het nettoverlies kwam uit op 2,5 miljard dollar (1,6 miljard euro). Dat heeft Citigroup vrijdag bekendgemaakt. Analisten waren uitgegaan van een nettoverlies van 3,67 miljard dollar.
Het is het derde kwartaalverlies op rij voor Citigroup, dat zijn aandeel dit jaar met 39 procent zag dalen, tot het laagste peil in tien jaar tijd. Per aandeel kwam het nettoverlies tijdens het tweede kwartaal uit op 54 dollarcent, tegenover een winst per aandeel van 1,24 dollar tijdens dezelfde periode een jaar eerder, toen Citigroup 6,23 miljard dollar winst maakte.

In de komende twee tot drie jaar wil Citigroup volgens topman Vikram Pandit 15 miljard dollar aan kosten besparen en een omzetgroei met 9 procent realiseren. Daarvoor kondigde de bank het verlies van duizenden banen aan.

Eerder deze maand maakte Citigroup ook al bekend dat het zijn Duitse retailactiviteiten aan de Franse bank Credit Mutuel verkoopt voor 4,9 miljard euro, om zo extra kapitaal op te halen.