Stijn Helsen kleedt Laurent en Claire
Foto: belga
De Hasseltse couturier Stijn Helsen heeft het maatpakje ontworpen dat prinses Claire op de nationale feestdagn zal dragen. Ook het uniform van het Belgische leger dat prins Laurent aantrekt, kreeg een ’Stijn Helsen’-signatuur.
Het is niet de eerste keer dat Stijn Helsen voor het koningshuis werkt. Prins Laurent is al geruime tijd fan van de maatpakken van de Hasseltse ontwerper, maar voor de Belgische prinsessen heeft Helsen nooit eerder iets ontworpen.

'Het is de eerste maal dat ik voor een Belgische prinses mag ontwerpen, het is voor mij dan ook een grote eer. Prinses Claire is zeer vrouwelijk en bezit een natuurlijke klasse die mij bijzonder inspireerde', aldus Helsen.

Het ontwerp voor prinses Claire is gebaseerd op de modernistische kunstenaar Mondriaan. Helsen gebruikte dan ook onze nationale kleuren en blauw als extra. Het vestje van de tailleur lijkt dan ook op een kunstwerk van Mondriaan, de rok is sober wit. Als accessoires koos Helsen voor een zwart plexi handtasje met de contouren van ons land, ontworpen door Delvaux.

Stijn Helsen kan een aantal beroemdheden onder zijn vaste klanten rekenen. Zo ontwierp hij vorig jaar de outfits van Clouseau voor hun concertreeks in het Sportpaleis en ook Jean-Claude Vandamme en Robbie Williams behoren tot zijn cliënteel. Ook Hollywood doet vaak een beroep op Helsens ontwerptalent. Hij ontwierp kostuums voor onder meer Spiderman en Pirates of the Caribbean.