Jean-Marie Dedecker (LDD) is absoluut niet te spreken over de beslissing van de koning om drie bemiddelaars aan te stellen. 'Dat men nu die drie oude krokodillen, drie oudstrijders afvaardigt is toch te belachelijk voor woorden?'
Volgens Dedecker zijn de slaagkansen van het trio Langendries, De Donnea en Lambertz nihil. 'Dit is gewoon uitstel van executie. Het is gewoon een manier om tijd te kopen.'

'De toestand is hopeloos, maar voor sommigen blijkbaar nog altijd niet ernstig', zei Dedecker vrijdagochtend. 'Misschien moeten we aan Kabila vragen om te bemiddelen', sneert Dedecker nog.

Dat de Duitstalige minister-president Karl-Heinz Lambertz wordt ingeschakeld, vindt Dedecker te gek voor woorden. 'Dat is alsof men de burgemeester van Oostende zou vragen.

Dedecker begrijpt ook niet dat Leterme en CD&V/N-VA akkoord gaan met deze constructie. Hij meent dat Leterme en het kartel zich hebben laten rollen door de Franstaligen.

De LDD-kopman gelooft ook niet dat er eind juli uitzicht zal zijn op een oplossing. Dedecker herhaalt zijn pleidooi voor nieuwe verkiezingen. '31 juli is geen nieuwe deadline. De enige echte deadline is 7 juni 2009' (de datum van de volgende regionale verkiezingen, nvdr.).