De 23-jarige Charisse D’hamers uit Antwerpen heeft in de buurt van Lake Louise, een bekend Canadees skioord op 180 kilometer van Calgary, de schrik van haar leven beleefd. De vrouw kam tijdens het joggen plots oog in oog te staan met een zwarte beer. De vrouw liep bijtwonden op aan de benen en de rug. Dat meldt de online-editie van The Cape Breton Post vrijdag.
De Antwerpse liep woensdagavond op een verlaten weg ten noordwesten van het nationaal park in de staat Alberta, toen ze de zwarte beer plots opdook. Omdat het dier agressief reageerde, liep ze zo’n honderd meter achteruit. De beer bleef echter volgen, waarop D’hamers op de grond ging liggen en deed alsof ze dood was.

Het dier liep rond haar, besnuffelde haar en zette zijn tanden in haar benen en haar rug. Beseffend dat de tactiek niet werkte, sprong ze op. De beer haalde nog een keer agressief uit, maar bleek dan alle interesse in zijn prooi verloren te hebben.

De Antwerpse moest nog zes kilometer afleggen vooraleer ze een parkwachter tegenkwam. Ze werd voor de behandeling van haar diepe bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis van Banff Mineral Springs.