De identiteitsfoto’s van Bertrand Sassoye die aan de basis lagen van de arrestatie van de ex-CCC’er, zijn niet gemaakt voor en/of doorgespeeld aan de Italiaanse extreemlinkse Partito Comunista Politico-Militare (PCPM). Dat zegt Sassoye in een interview met Le Soir vanuit de gevangenis van Vorst, waar hij nog altijd wordt vastgehouden.
'Als ik mijn foto had gegeven aan de PCPM, denkt u dan dat ik na hun arrestaties en de ontdekking van hun schuilplaats hun proces had bijgewoond in Italië?', vraagt hij. 'Dat is zich wagen in het hol van de leeuw', zegt Sassoye nog. Meer wil hij over dit onderwerp niet kwijt.

De voormalige CCC’er betreurt ook de logica van de antiterreurcel en de onderzoeksrechter 'Ofwel geef je de politie alle informatie die ze vraagt, ofwel ben je schuldig en vlieg je de cel in. Wij zijn verdacht van deelname aan terreuractiviteiten, maar de onderzoeksrechter kan niet zeggen aan welke terreuractiviteit we zouden hebben deelgenomen en in welke mate wij hieraan zouden hebben deelgenomen', zegt Sassoye. Hij laakt ook zijn theatrale arrestatie en die van zijn vrienden, die intussen weer vrij zijn.

Sassoye hoopt op 23 juli vrijgelaten te worden door de raadkamer.

De antiterreurcel van de politie zet ondertussen het onderzoek voort naar een SIS-kaart en een studentenkaart van een echtgenote van een agent die werden teruggevonden in een café in Sint-Gillis, waar Sassoye werkte.