MILAAN - De komst van Ronaldinho naar AC Milaan is niet ongemerkt voorbijgaan. De 28-jarige Braziliaan werd donderdag door zo'n 30.000 fans ontvangen in San Siro. De tifosi vierden hun nieuwe aanwinst met vuurwerk en confetti.
Ronaldinho droeg de rood-zwarte uitrusting van Milan, maar had nog geen rugnummer. 'Omdat daar nog niets over beslist is', verklaarde de offensieve middenvelder op een voorafgaande persconferentie. Vicevoorzitter Adriano Galliani bevestigde dat Ronaldinho zijn handtekening onder een contract voor drie jaar zette.

Abonnementen vliegen de deur uit

Volgens de Spaanse en Italiaanse media zou Milan aan Barcelona zo'n 21 tot 25 miljoen euro betalen voor Ronaldinho. Maar de transfer zal de club geen windeieren leggen. Sinds het nieuws bekend werd is het aanschuiven voor een abonnement. Woensdag alleen werden er liefst 5.230 verkocht.

Ronaldinho (1m81, 80 kg) speelde sinds 2003 voor Barcelona. Voordien was hij in eigen land bij Gremio Porte Alegrense (1998-2001) en in Frankrijk bij Paris Saint-Germain (2001-2003) aan de slag.