ZWICKAU - De Oekraïner Serguei Dsindsiruk is zaterdag in het Duitse Zwickau Europees kampioen bij de Superweltergewichten geworden. Hij versloeg de Senegalees Mamadou Thiam na 2 minuten en 45 seconden door knockout in de derde ronde.

Klose blijft Europees kampioen welters

De Franse bokser Frédéric Klose heeft zijn Europese titel bij de weltergewichten zaterdag met succes verdedigd. Hij versloeg zijn Duitse uitdager Michael Trabant op punten: 115-113, 115-113, 111-117.

Klose telt nu 33 overwinningen en 4 nederlagen in 37 profkampen. Hij veroverde de Europese titel op 19 juni 2003 in Levallois (Parijs) ten koste van de Oekraïner Alexander Vetoux.

Begin 2003 stonden Trabant (39 overwinningen, 2 nederlagen) en Klose al eens tegenover elkaar. Trabant won toen, maar gaf later de Europese titel op om een kamp om een wereldtitel te kunnen vechten, die hij verloor tegen de Amerikaan Jose Antonio Rivera.

Ulrich herovert Europese titel lichtzwaar

De 28-jarige Duitser Thomas Ulrich is opnieuw Europees kampioen bij de lichtzwaargewichten. Hij heroverde de titel door de Italiaan Silvio Branco in de elfde ronde met technisch knock-out uit te schakelen. Het was zijn 27ste zege, waarvan 19 voor de limiet, in 28 profkampen.

Ulrich was al Europees kampioen van oktober 2002 tot februari 2003, maar moest de titel dan wegens ziekte zonder te kampen afstaan. De 37-jarige Branco heeft nu 49 overwinningen en 10 nederlagen op de teller staan.

De Europese titel was vacant nadat de Kroaat Stipe Drews de voorkeur gaf aan een wereldtitelgevecht. Drews had de titel overgenomen van Branco.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in