BOLZANO - De aardbeving die gisteren laat in de middag het Italiaanse Zuid-Tirol trof, heeft aan zeker vier mensen het leven gekost. Dat heeft de Italiaanse televisie vandaag gemeld. De schok had een kracht van 5,2 op de schaal van Richter en was voelbaar in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.
Reddingsteams zijn er nog niet in geslaagd het lichaam van een 33-jarige Duitse toerist te bereiken die in een aardverschuiving terecht was gekomen. Het lichaam van een Indiase vrouw uit Londen werd gisteravond wel gevonden, bedolven onder rotsblokken. De vrouw was met haar vriend aan het trekken in de bergen.

Een Italiaanse vrouw overleed vlak na de aardbeving in Bolzano aan een hartaanval. Het persbureau ANSA meldde verder dat een man die dinsdag gered werd op weg naar het ziekenhuis was overleden. De toestand van een vrouw die zwaargewond raakte na een val van haar paard, dat van schrik op hol was geslagen, is inmiddels iets verbeterd.

Het epicentrum van de aardbeving lag zo'n 35 kilometer van Bolzano. De materiële schade valt mee gezien de kracht van de aardbeving.