BRUSSEL _ Vanaf vandaag ligt de Franstalige krant Le Matin, in een nieuw kleedje gestoken, weer in de krantenwinkel. Het opstarten van de krant was voorzien voor 6 juni. Technische problemen gooiden toen roet in het eten.
"Wij gaan rustig van start en maken gebruik van de zomerluwte om het systeem in te werken", verklaarde hoofdredacteur Fabrice Jacquemart. "Wij hopen tegen september van alle kinderziektes verlost te zijn".

De nieuwe Le Matin verschijnt in tabloid-formaat en met kortere artikels. De "onafhankelijke koers" en de ideologische stellingname van de oorspronkelijke Matin blijven bewaard. Jacquemart wil het aanbod economisch en cultureel nieuws verhogen; voor dat laatste rekent hij op kopij van partner France-Soir. Er wordt werk gemaakt van een maandelijks supplement met - gevulgariseerd - wetenschapsnieuws. Vanaf september zou de krant op donderdag uitpakken met een filmbijlage en op zaterdag met een weekendbijlage.

Nummer één van de nieuwe Matin telt 32 bladzijden. Op termijn moeten dat er 48 worden. Het blad, dat 35 frank kost, zal eerlang uitbreiden tot 48 pagina's.