BRUSSEL - Informateur Didier Reynders werkt morgen de laatste consultaties met de partijvoorzitters af. De voorzitters van Open VLD, PS, SP.A, Spirit en Lijst Dedecker komen dan langs.
Open VLD-voorzitter Bart Somers is dinsdag als eerste aan de beurt. Hij krijgt anderhalf uur (van 09.00 tot 10.30 uur) de tijd om de eisenbundel van de Vlaamse liberalen toe te lichten.

Om 10.30 uur is het dan de beurt aan PS-voorzitter Elio Di Rupo, een politiek gevoelig moment. Reynders is er immers voor het eerst sinds heel lang in geslaagd om de PS als grootste Franstalige politieke formatie te onttronen en kan de PS in de oppositie duwen.

Apart

In tegenstelling tot CD&V/N-VA komen de voorzitters van SP.A en Spirit wel apart op de koffie bij de informateur. Johan Vande Lanotte staat van 14.00 tot 15.00 uur geprogrammeerd in de agenda van Reynders, Geert Lambert van 15.30 uur tot 16.00 uur. Ook Jean-Marie Dedecker van LDD krijgt (maar) een half uur (van 16.00 tot 16.30 uur).

Na afloop van de politieke consultatieronde organiseert Reynders een persmoment.

Nadien zijn er nog twee ontmoetingen gepland: een met de NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer (van 17.30 uur tot 18.00 uur) en met de Chef Defensie, generaal August Van Daele (van 18.00 uur tot 18.30 uur).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in